UKRAJINCI TVRDE DA NE MIJENJAJU PLANOVE: A Putinov povjerenik za Herson u rušenju brane vidi rusku taktičku prednost

Rusija je stekla vojnu prednost uništenjem brane Kahovke, prema prvom čovjeku ruskih okupacijskih snaga u južnoj ukrajinskoj regiji Hersonu.

  • Svijet

  • 07. Jun. 2023  07. Jun. 2023

  • 0

"S vojnog gledišta, situacija taktičke operacije razvila se u korist oružanih snaga Ruske Federacije", rekao je Vladimir Saldo ruskoj državnoj televiziji u srijedu.

Zbog razornih poplava koje je probijanje brane izazvalo u regiji, Ukrajina neće moći pokrenuti svoju protuofanzivu, rekao je.

"Oni ne mogu učiniti ništa", ustvrdio je, misleći na očekivani pokušaj ukrajinskih snaga da oslobode okupirana područja.

"Za naše snage, s druge strane, sada se otvara prozor: vidjet ćemo ko će pokušati prijeći i kako", rekao je Saldo, govoreći o rijeci Dnipro, koja je sada višestruko nabujala.

Ukrajina i Rusija međusobno se optužuju za eksploziju u utorak koja je uništila branu, prenosi Hina.

Kijev je naglasio da njegovi vojni planovi ostaju netaknuti i da se i dalje mogu provesti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...