ODGOVOR SDP-u OD VLADAJUĆE KOALICIJE U TUZLANSKOM KANTONU: "Nove skupštinske većine neće biti u ovom kantonu, ali možda je bude u ZDK!"

Za Mahira Mešalića, člana Predsjedništva DF-a, priča koja se širi o "rušenju skupštinske većine u Tuzli" već duže vrijeme zabavlja Tuzlake, posebno one koji znaju šta je razlog takvim pričama. 

  • Mini market

  • 07. Jun. 2023  

  • 1

"Što je 'babi', ustvari SDP-u milo 'to im se i snilo', prva je reakcija Fahrudina Skopljaka predsjednika SDA Tuzlanskog kantona na najave o stvaranju "nove skupštinske većine" u Tuzlanskom kantonu koja bi za posljedicu imala pad aktuelne kantonalne vlade.

Skopljak navodi da je priča o novoj, SDP većini u Tuzlanskom kantonu "pravdanje" jednog broja čelnika SDP-a u TK zbog sveukupnog stanja u ovoj stranci, kako u kantonalnoj, tako i u većini lokalnih organizacija.

"Ako su se gospoda iz SDP-a i oni koji ih u Skupštini podržavaju, prebrojali i dogovorili, bujrum, neka krenu praviti novu skupštinsku većinu. Ne želim se baviti pričama koje dolaze iz kuhinja koje bi da preuzmu vlast u TK, a njih smo se ovih dana zaista naslušali, ali mogu vam samo potvrditi da je skupštinska većina u TK apsolutno stabilna što je potvrđeno na našem zajedničkom sastanku od prije tri dana. 

Znamo na koga su iz SDP-a tipovali da ih mogu pridobiti na svoju stranu, ali, uzalud. Zato, ovim koji se bave ovim pričama poručujem da se, prethodno, pozabave sobom. 

Iskreno, žao mi je što je SDP kao stranka koja nije jučer nastala, spala na mahalsku politiku", kazao je za Politicki.ba Fahrudin Skopljak. 

Za Mahira Mešalića, člana Predsjedništva DF-a, priča koja se širi o "rušenju skupštinske većine u Tuzli" već duže vrijeme zabavlja Tuzlake, posebno one koji znaju šta je razlog takvim pričama. 

"Mi znamo da te priče potiču iz SDP-a i podstiču ih oni koji žele prikriti vlastiti politički neuspjeh. SDP je u Živinicama izgubio na općinskim izborima gdje ih je pobjedila SDA, kao i nezavisni kandidat koji, svi znamo, nije imao stranačku infrastrukturu. 

U banovićkom SDP-u je pobuna jer im je stranački vrh Rudnik Banovići dao u ruke čovjeku sa američke crne liste. U Tuzli je, opet, cijeli lom ko će se dočepati pozicije prvog čovjeka općinske organizacije.   

Moj savjet ovim što se bave širenjem lažnih vijesti je da se pozabave sobom jer im je na pragu stranački kongres. Nema nove skupštinske većine u Tuzlanskom, ali, možda je bude u Zeničko-Dobojskom kantonu", poručuje Mešalić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...