RUSI SE PROPISNO IZBLAMIRALI: Nisu uništili njemački Leopard nego - kombajn! (VIDEO)

Iako je rezolucija videozapisa prilično niska, stručnjac kažu da je vidljivo da se radi o kombajnima i prskalicama a ne o njemačkim tenkovima 

  • Svijet

  • 07. Jun. 2023  

  • 0

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je videozapis na kojem se navodno vidi kao njene snage uništavaju ukrajinska oklopna borbena vozila te najmanje jedan njemački tenk Leopard. Međutim, videozapis, koji je naoko snimljen pomoću sistema za ciljanje kojim su opremljeni borbeni helikopteri Kamov Ka-52 Alligator, pokazuje ispaljivanje protivtenkovskih navođenih raketa na civilne poljoprivredne strojevi, piše The Drive. Prema svemu sudeći, riječ je o još jednom pokušaju iskrivljavanja istine za potrebe propagandnih aktivnosti. 

Spomenutu je snimku u utorak objavila ruska državna novinska agencija RIA Novosti. Kompletna snimka zapravo se sastoji od dva različita videozapisa. Prvi pokazuje nekoliko vozila koja se nalaze na poljani te uništavanje jednog od njih raketom. Drugi pokazuje uništavanje predmeta čiji obrisi ne otkrivaju je li se radi o vozilu ili nečem drugom. 

alt

Iako je rezolucija videozapisa prilično niska, stručnjaci kažu da je vidljivo da se radi o kombajnima. Vozila u drugom dijelu zapisa teže je identificirati. The Drive navodi da se radi o manjim predmetima te da njihovi obrisi ne odgovaraju obrisima tenkova. 

alt

Spomenuta objava dolazi nakon više sličnih koje je Rusija plasirala otkad je napala Ukrajinu. Rusi su tako nedavno ustvrdili da su uništili osam tenkova Leopard, tri francuska oklopna vozila AMX-10RC. Moskva je rekla da su ta borbena vozila trebala učestvovati u najavljivanoj ukrajinskoj kontraofanzivi. Nema dokaza da je Ukrajina izgubila ijednog Leoparda.

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...