GOTOVO JE: Real Madrid završio jedan od najvećih poslova u historiji

Sjajni 19-godišnji veznjak bi na Bernabeu trebao stići u transferu vrijednom više od 100 miliona eura

  • Sport

  • 07. Jun. 2023  

  • 0

Real Madrid je dogovorio dolazak engleskog nogometaša Juda Bellinghama iz Borussije Dortmund za 100 miliona eura plus mogućih dodatnih 20 miliona, ovisno o učinku, izvijestila je španska TVE u srijedu, pozivajući se na neimenovane izvore iz Real Madrida.

Bellingham će za mjesto u veznom redu Reala konkurirati kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću (37) koji je produžio ugovor s kraljevskim klubom za dodatnu sezonu, do 30. juna 2024. godine. Engleski reprezentativac, proglašen ove sezone najboljim igračem njemačke Bundeslige, potpisat će ugovor do ljeta 2029., navela je španska televizija.

Istu informaciju donose sportske novine Marca i AS, a potom je transfer i službeno potvrđen na službenim stranicama dortmundske Borussije.

Bellingham je ove sezone odigrao 42 utakmice za Borussiju zabivši pritom 14 golova i upisavši sedam asistencija. Prije dolaska u Njemačku 2020. igrao je za Birmingham. Real Madrid, koji je ove sezone osvojio tri trofeja, ali nije uspio doći do pehara prvaka španske lige i Lige prvaka, ovim transferom nastavlja pomlađivati momčad.

U veznom redu već ima mlade Federica Valverdea, Aureliena Tchouamenija i Eduarda Camavingu, a tu su i iskusniji Toni Kroos te Dani Ceballos. Kroosu i Ceballosu ugovor istječe 30. juna, no iduće sedmice se očekuje najava o njihovom produženju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...