JOŠ JEDAN INFLUENSER IZ KINE PIO ALKOHOL, PA UMRO, NJEGOVA SUPRUGA OČAJNA: "Moraću da radim kraja života da otplatim njegove dugove" FOTO

Influencer je preminuo 2. juna od prekomjerne konzumacije alkohola. Smrt je potvrdila njegova supruga za kineski medij Jimu Njuz, dodala je da je tako pokušavao zaraditi novac da vrati dugove, piše Dejli mejl.

  • Šareni svijet

  • 07. Jun. 2023  

  • 1

Kineski influencer Zhong Juan Huang Ge (27) druga je osoba koja je preminula nakon snimanja izazova na kojem se pije alkohol na društvenim mrežama.

Influencer je preminuo 2. juna od prekomjerne konzumacije alkohola. Smrt je potvrdila njegova supruga za kineski medij Jimu Njuz, dodala je da je tako pokušavao zaraditi novac da vrati dugove, piše Dejli mejl.

Ovo je drugi incident u mjesec dana, nakon što je strimer Sankiange (34) pronađen mrtav zbog konzumiranja prekomjerne količine alkohola na Douyinu, kineskoj verziji TikToka. Popio je najmanje sedam boca žestokog alkoholnog pića tokom prenosa uživo, a mrtvog su ga pronašli 12 sati nakon emitovanja.

Na jednom od snimaka, Huang se snimio kako pije baijiu (kinesko žestoko piće s do 60 odsto alkohola) i pali papirne maramice natopljene alkoholom, dok je drugi video prikazivao hrpu od desetak praznih boca. Njegova supruga, poznata kao gđa Li, rekla je da će raditi do kraja života kako bi otplatila dugove svog muža, piše Straits Times.

Par ima sina koji će ove godine krenuti u vrtić, a Huangovi su nedavno sagradili novu kuću. Prema lokalnom mediju Soutern Metropolis Dejli, dvojica influencera su se poznavali. Huang je čak bio na Vangovoj sahrani, gdje je navodno obećao da će manje konzumirati alkohol prenosi Jutarnji list.

Neki influenceri smatraju da će im objavljivanje vratolomija na internetu povećati šansu za zaradu od pratilaca. Snimak na društvenim mrežama koji je postao viralan prikazuje Vanga koji je popio nekoliko boca žestine, a povremeno je alkohol prosipao po stolu pa ga palio.

O njegovoj smrti naširoko se raspravljalo na internetu u Kini, pa se pokrenula kampanja koja traži strože propise za industriju lajvstriminga. 16. maja Vang je učestvovao u četiri borbe jedan na jedan s influencerima s ciljem da zaradi što više poklona od obožavalaca u kratkom vremenu. Izgubio je tri runde, a zatim je konzumirao baijiu za kaznu.

Vang je prenos završio nakon ponoći pa je sljedećeg popodneva pronađen mrtav. Zbog nedavnih događaja sa smrtnim ishodima, Douyin je zabranio konzumiranje alkohola tokom prenosa uživo. Vangu je ranije zabranjen pristup aplikaciji zbog konzumiranja alkohola, ali je zabrane zaobišao otvaranjem novih naloga. Njegov posljednji profil prikupio je 44.000 pratilaca.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...