CURE DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: Pronašli mrtvo dijete u automobilu, majka doživjela šok kada je shvatila da nije u vrtiću...

Potom su stigli djelatnici Hitne pomoći, ali nažalost, reanimacija nije dala rezultate.

  • Hronika

  • 08. Jun. 2023  

  • 0

Velika tragedija dogodila se u Rimu, u prigradskom naselju Cecchignola. Djevojčica u dobi od nepune godine dana pronađena je mrtva u automobilu, a prema prvim informacijama, djevojčica je ostala sama u vozilu nekoliko sati, piše Corriere della Sera.

U toku je istraga kako bi se rekonstruirala priča, a policija je ogradila područje kako bi se mogla provesti istraga.

Prema neslužbenim informacijama koje prenosi Corriere della Sera, otac je parkirao automobil kako bi odveo dijete do vrtića koji koriste zaposlenici Ministarstva odbrane. Majka je dijete trebala pokupiti iz vrtića, ali kada je pitala dežurne tete za kći, rekle su joj da djeteta nema.

U tom trenutku je ugledala automobil supruga s djetetom unutra i istog trenutka joj je pozlilo.

Jedna žena odmah je nazvala hitnu pomoć, ali nažalost, bilo je prekasno. Nisu mogli spasiti djevojčicu.

Otac je, naime zaposlen kao policajac u Ministarstvu odbrane.

Prvo su u pomoć pristigli vojnici, a jedan od njih je navodno razbio staklo na automobilu pokušavši pomoći onesviještenoj djevojčici. Potom su stigli djelatnici Hitne pomoći, ali nažalost, reanimacija nije dala rezultate.

Preliminarna istraga je navodno pokazala da je smrt nastupila barem nekoliko sati prije pronalaska beživotnog tijela.

Automobil koji su pregledali karabinjeri, crveni Renault Megane, parkiran je neposredno ispred vrtića Luinetti, objekta Ministarstva odbrane. Okolnosti koje su dovele do tragedije zasad nisu poznate.

Prvi je uzbunu pokrenuo prolaznik koji je nazvao 112 i dojavio da je ugledao djevojčicu u vozilu sa zaključanim vratima. Operativni centar uputio je na navedenu lokaciju kola hitne pomoći, ali i vatrogasce kako bi pomogli osloboditi dijete. No, bilo je prekasno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...