SLAVNA GLUMICA BORI SE ZA ŽIVOT: Otkrila da se rak dojke proširio na njen mozak...

Njezina objava naišla je na podršku poznatih ličnosti i obožavatelja.

  • Show

  • 08. Jun. 2023  

  • 0

Shannen Doherty je otkrila da se terminalni rak dojke koji je liječila više godina sada proširio na njen mozak. U emotivnoj objavi na Instagramu, Doherty je podijelila video na kojem se liječi zračenjem, uz natpis da je skeniranje početkom januara otkrilo "Mets" ili metastaze u njenom mozgu.

52-godišnja glumica, poznata po svojim ulogama u televizijskim serijama, uključujući Charmed i Beverly Hills, 90210, napisala je: „Moj strah je očigledan. Izuzetno sam klaustrofobična i mnogo se toga dešavalo u mom životu. Ali taj strah… Previranja….. tajming svega…. Ovako može izgledati rak.”

Dohertyina objava naišla je na podršku poznatih ličnosti i obožavatelja.

"Ovo je mnogo za prihvatiti, još jednom", napisala je glumica i prijateljica Selma Blair. “I želim sav mudri mir na koji si naučila da te pronađe u trenucima užasa. Da znaš da te grlimo. Ljubav. Sva ljubav.”

"Navijam za tebe, moj nezamjenjivi prijatelju", rekao je Kevin Smith, koji je režirao u filmu Mallrats iz 1995. godine. “Ti si tako neustrašiv borac cijeli život, tako da je razumljivo s vremena na vrijeme biti malo uplašena. Ali kada ti trenuci prođu, neka taj nesalomivi Dohertyjev duh ponovo zavlada. Toliko te volim, moj Mallrat.”

"Ti si borac", napisala je glumica Sarah Michelle Gellar.

Doherty je prvi put dijagnosticiran rak dojke 2015. godine; podvrgnuta je mastektomiji i kemoterapiji i zračenju. Najavila je da je u remisiji 2017. godine, a zatim je tri godine kasnije otkrila da joj je dijagnosticiran terminalni rak dojke. "To je gorka pilula za progutati na mnogo načina", rekla je u intervjuu za Good Morning America 2020. nakon druge dijagnoze.

„Definitivno imam dane kada se pitam: 'Zašto ja?' I onda kažem: 'Pa, zašto ne ja? Ko bi drugi? Ko još osim mene zaslužuje ovo? Niko od nas.”

Rekla je da je pokušala da zadrži svoju drugu dijagnozu u tajnosti dok je snimala nove epizode Beverly Hillsa 90210, rekavši: „Ljudi u četvrtoj fazi također mogu da rade. Kao, znate, naš život se ne završava onog trenutka kada dobijemo tu dijagnozu. Imamo još nešto za proživiti.”

Doherty je dokumentirala svoje dijagnoze i tretmane na društvenim mrežama kako bi podigla svijest o toj bolesti, uključujući i svoju fotografiju bez kose i krvarenja iz nosa. „Nadam se da ohrabrujem ljude da idu na mamografiju, na redovne preglede, da se izbore sa strahom i suoče se sa onim što je pred njima“, pisala je tada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...