OGLASILA SE SUDSKA POLICIJA O AKCIJI U SARAJEVU: Zapljena imovine na ukupno sedam lokacija

Sva imovina nalazi se na području Općine Stari Grad

  • Hronika

  • 09. Jun. 2023  

  • 0

Sudska policija u Federaciji BiH je, na osnovu naredbe Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), jutros angažirana na pružanju asistencije pripadnicima Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u predmetu izvršenja Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu od 29. maja.  

Cilj asistencije je da se omogući provođenje sudske odluke i na taj način Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom  stvore preduslovi za siguran i nesmetan ulazak u posjed i privremeno upravljanje pravnim licima - privrednim društvima, tačnije, parking prostorima na ukupno sedam lokacija koje se nalaze na području Općine Stari Grad u Sarajevu. 

U spomenutoj aktivnosti učestvuju službenici sudske policije Centra sudske policije u KS i Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji BiH, saopćeno je iz Sudske policije u FBiH. 

Podsjećamo, Agencija za upravljanje oduzetom imovinom započela je jutros sa zapljenom imovine na Bistriku u Sarajevu, koja se dovodi u vezu sa predmetom "Start", a zatim je zapečaćen i parking kod Vijećnice u ulici Telali.

Parking se dovodi u vezu sAdmirom Arnautovićem Šmrkom, a u akciji "Start" uhapšen je Ibrahim Hadžibajrić, bivši načelnik općine Stari Grad Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...