MINISTARSTVO ODBRANE BiH RASPISALO KONKURS: Prilika za prijem na njemačku Vojnu akademiju

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine danas je raspisalo konkurs za prijam na Vojnu akademiju Oružanih snaga Savezne Republike Njemačke.

  • Društvo

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 0

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine danas je raspisalo konkurs za prijam na Vojnu akademiju Oružanih snaga Savezne Republike Njemačke.

Na njemačku vojnu akademiju će biti primljena dva kandidata iz Bosne i Hercegovine, i to jedan za oficira specijalnosti brdske pješadije i jedan za oficira specijalnosti artiljerije, prenosi Fena.

Školovanje traje četiri godine, a na prvoj godini će kadeti i kadetkinje usavršavati njemački jezik, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na konkurs se mogu prijaviti mladići i djevojke iz civilstva, koji su uspješno završili srednju školu ili koji trenutno pohađaju IV razred srednje škole, s najmanjom ukupnom ocjenom "vrlo dobar“, koji imaju ukupan prosjek ocjena iz matematike najmanje "vrlo dobar“ u posljednje dvije godine u kojima su imali predmet matematiku, te koji na dan 30.9.2023. godine neće biti mlađi od 18 i stariji od 22 godine.

Za prijem se zahtijeva dobro poznavanje engleskog jezika (test ALCPT - minimalno 60 bodova), njemačkog jezika (razina A2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru - CEFR), poznavanje rada na računaru (Word, Excel, Power Point, Internet) i dobra fizička pripremljenost.



Detaljni uvjeti natječaja objavljeni su na službenoj web-stranici MO BiH, www.mod.gov.ba, na linkovima Oglasi/Konkursi ( shorturl.at/bpDEU ) i Postani pripadnik OS BiH ( shorturl.at/dy014 ). Natječaj je otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Po završetku školovanja, kadet ili kadetkinja će potpisati ugovor za djelatnu službu u početnom činu časnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – potporučnik, saopćeno je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...