SLUČAJ KOJI JE IZAZVAO TALAS INCIDENATA: Lanac suši restorana tuži tinejdžera za 480.000 dolara

Portparol kompanije odbio je da komentariše slučaj, prenosi "Telegraf".

  • Šareni svijet

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 0

Lanac suši restorana tuži potrošača za 67 miliona jena (480.000 dolara) jer smatraju da je viralni video tinejdžera koji "liže" zajedničke flaše i tanjire uzrokovao pad u prodaji i akcijama kompanije, prema pisanju japanskih medija.

Ovaj slučaj izazvao je talas incidenata takozvanog imitatora ubrzo nakon što se video, snimljen u gradu Gifu, brzo proširio na platforme društvenih medija, uključujući i Twitter. 

Lanac je dodao akrilne ekrane na nekim prodajnim mjestima kako bi spriječio neovlašćene radnje na svojim pokretnim trakama, i rekao je da će obezbijediti svježe začine i pribor za jelo onima koji to zatraže. 

Portparol kompanije odbio je da komentariše slučaj, prenosi "Telegraf". Druga dva velika suši lanca, izjavila su za "Bloomberg" u februaru da razmatraju uvođenje vještačke inteligencije i kamera kako bi spriječili ovakve ispade.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...