INSPEKCIJA UKLONILA ZIMSKU BAŠTU PJANIĆEVOG KAFIĆA U SARAJEVU: U skladu sa nalogom Inspektorata Općine Centar...

(...) uklonjena je zimska bašta ugostiteljskog objekta “Revolucija 1764” u Sarajevu.

  • Društvo

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 1

Investitor je postupio po rješenju inspektora i uklonio zimsku baštu budući da novo rješenje o privremenom korištenju dijela javne površine u svrhu postavljanja ljetne bašte ispred ugostiteljskog objekta UR "Revolucija 1764", a koje je izdala Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar, ne predviđa tendu oslonjenu na tlo.

Rješenje o privremenom korištenju javne površine za postavljanje ljetne bašte ispred ugostiteljskog objekata UR „Revolucija 1764“ izdato je na osnovu Zakona o privremenom korištenju javnih površina na području kantona Sarajevo i Odluke o privremenom korištenju javnih površina rješavajući po zahtjevu, navodi se u saopćenju.

Miralem Pjanić postao je vlasnik popularnog sarajevskog kafića i restorana "Revolucija 1764", koji se nalazi u centru Sarajeva, u maju prošle godine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...