KREATIVNO DOPISIVANJE: Umjetna inteligencija stiže u Messenger i proizvodit će - naljepnice

Naljepnice generirane umjetnom inteligencijom "tek su početak", kažu u kompaniji.

  • HiTec

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 0

Meta dovodi umjetnu inteligenciju u Messenger, piše Verge. Kompanijin predsjednik odjela za umjetnu inteligenciju Ahmad Al-Dahle zaposlenicima je rekao da će generativni model za početak služiti za izradu naljepnica temeljenu na tekstualnim uputstvima. Funkciju će prvo isprobati zaposlenici, nakon čega će postati dostupna javnosti.

"Uz naljepnice generirane umjetnom inteligencijom, naši korisnici mogu imati beskonačne opcije za kreativni osobni izražaj, kulturalnu prezentaciju i čak nove trendove", rekao je Al-Dahle: "Naravno, naljepnice su tek vrh ledenjaka. Modeli za umjetnu inteligenciju mijenjaju bilo koju sliku koju želite na bilo koji način koji želite."

Al-Dahle dodaje da kompanija također radi na razvijanju AI mdeala koji će transformirati omjer slika ili "pretvoriti fotografiju korgija u sliku". Današnji sastanak također nam je dao prvi uvid u Instagramovog konkurenta, a i Zuckerbergov stav oko Apple Visiona Pro (kratka verzija: super je ali nije po njegovom ukusu).

Meta je uvođenje generativnog AI-ja najavila još kad je Zuckerberg osobno pričao o izradi alata koje pokreće AI, uključujuću razna "iskustva" s tekstom u Messengeru i WhatsAppu.

Metin šef je u aprilu investitorima rekao da Meta želi AI agente učiniti dostupnima milijardama ljudi, naglasivši da će tehnologiju ugraditi u WhatsApp, Messenger, Facebook i Instagram.

Kompanija želi uroniti još dublje u AI sa LLaMA jezičnim modelom i nedavno objavljenim AI modelom otvorenog izvora koji kombinira tekstualne, vizualne, toplinske i dubinske podatke, kao i podatke kretanja.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...