PRESJEK STANJA: Predsjedništvo Stranke za BiH traži izvještaj o prvih 100 dana rada Vlade KS

U vezi sa uspostavljenom parlamentarnom većinom u Kantonu Sarajevo, zaključeno je da se od Kantonalnog vijeća SBiH Sarajevo, Predsjedništvu SBiH, dostavi informacija o prvih sto dana rada Vlade u kojoj SBiH učestvuje sa dva ministra.

  • Politika

  • 09. Jun. 2023  

  • 0

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu je u srijedu u Sarajevu održalo sjednicu na kojoj je razmatrana trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na buduće djelovanje SBiH na federalnom i kantonalnom nivou, saopćeno je danas iz ove stranke.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu na federalnom nivou djelovat će kao opozicija, uz veoma aktivan i kvalitetan rad Kluba, koji će sve materijale detaljno analizirati, te učestvovati u predlaganju zakonskih i drugih rješenja u skladu sa Poslovnikom, koji to omogućava svim klubovima ali i članovima Parlamenta pojedinačno.

U vezi sa uspostavljenom parlamentarnom većinom u Kantonu Sarajevo, zaključeno je da se od Kantonalnog vijeća SBiH Sarajevo, Predsjedništvu SBiH, dostavi informacija o prvih sto dana rada Vlade u kojoj SBiH učestvuje sa dva ministra.

Također, zaključeno je da se u narednoj sedmici održi press konferencija Kluba zastupnika SBiH u Parlamentu Federacije BiH, kao i Kluba zastupnika SBiH u Skupštini Kantona Sarajevo, kako bi se javnost detaljnije upoznala sa planovima i aktivnostima djelovanja u narednom periodu.

Na sjednici je donesena odluka da se Adisa Herenda imenuje za povjerenicu Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Bosansko – podrinjski kanton Goražde, a nakon istupanja članova ove kantonalne organizacije iz članstva u SBIH. Zadatak povjerenice je da izvrši reevidenciju članstva nakon posljednjih dešavanja u ovoj kantonalnoj organizaciji te pripremi prijedlog za sastav povjereništva koje će organizirati unutarstranačke izbore.

Konstatovano je da je na proteklim Općim izborima SBiH za nivo kantona imala preko 50.000 glasova od čega je u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, bilo oko 1.000 glasova, što je rezultat koji bi u narednom periodu sa novim rukovodstvom trebao da se popravi.

Sjednici Predsjedništva u proširenom sazivu prisustvovali su predsjednici klubova zastupnika u Parlamentu Federacije BiH Admir Čavalić i Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...