NE VOLE GA U PARIZU: Evo kako je Novak Đoković prokomentirao zvižduke publike...

Đoković je nanizao deset gemova protiv suparnika koji se mučio i lako je stigao do finala.

  • Show

  • 10. Jun. 2023  

  • 2

Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa i imat će priliku za osvajanje 23. Grand Slam naslova. Suparnik će mu u nedjelju biti Casper Ruud. Do meča za titulu srbijanski tenisač stigao je lakše od očekivanog. Carlo Alcaraz imao je velikih problema s grčevima tokom polufinalnog meča i nakon izjednačena dva seta pružio je tek malo ili ništa otpora u trećem i četvrtom setu. Završilo je 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 za Đokovića.

Kod 1:1 u trećem setu Alcaraz je osjetio bol u nozi te je čak i predao gem kako bi dobio pomoć jer nije imao pravo na medicinski time-out usred igre, i tu je bio kraj njegovim šansama. Đoković je nanizao deset gemova protiv suparnika koji se mučio i lako je stigao do finala.

No publika na pariškom Grand Slamu zamjerila mu je prekomjerno slavljenje poena i breakova protiv suparnika koji nije mogao dati svoj maksimum. U više navrata čuli su se zvižduci usmjereni prema Đokoviću. Nakon meča Đoković je dobio pitanje da prokomentira te zvižduke.

"Nije me briga. Ni prvi, a vjerovatno ni posljednji put... Samo ću nastaviti pobjeđivati", kratko je odgovorio 36-godišnjak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...