PRIVODI SE KRAJU: Završni radovi u dijelu ulice Džemala Bijedića, danas i sutra obustava saobraćaja (FOTO)

Efendić je kazao da se polaže završni sloj asfalta u dijelu ulice Džemala Bijedića od Fisa do Desete transverzale.

  • Ekonomija

  • 10. Jun. 2023  

  • 0

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić danas je na svom Facebook profilu obavijestio građane da su u toku završni radovi u dijelu ulice Džemala Bijedića te da će i sutra, kao i danas, saobraćaj biti potpuno obustavljen.

Efendić je kazao da se polaže završni sloj asfalta u dijelu ulice Džemala Bijedića od Fisa do Desete transverzale.

"Danas i sutra je potpuna obustava saobraćaja zbog završetka radova. Ovaj dio ulice bio je skoro u potpunosti dotrajao zbog nepostojanja oborinske odvodnje sa saobraćajnice koja je sada izgrađena kao i obostrani trotoari. Služba za investicije i komunalnu infrastrukturu Općine Novi Grad uz finansijsku podršku Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo realizirala je projekat koji se privodi kraju u jednom od rijetkih sunčanih dana ovog proljeća, pri čemu se do danas saobraćaj neprekidno odvijao preko gradilišta", rekao je.

Semir Efendić je saopćio da osim ovog dijela ulice Džemala Bijedića u ponedjeljak počinju pripremni radovi za izgradnju kružne raskrsnice kod preduzeća Gras na spoju sa ulicom Srđana Aleksića, a završena je procedura projektovanja i javne nabavke i za kružni tok na spoju ulice Džemala Bijedića i Devete transverzale gdje se uskoro očekuje potpisivanje ugovora sa izvođačem radova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...