PARADA PONOSA ODRŽANA U PRIŠTINI: Podršku im pružio i Albin Kurti (VIDEO)

Maršu se pridružili i kosovski ministar zdravlja Arben Vitia, poslanici Skupštine Kosova i predsjednik općine Priština Perparim Rama.

  • Regija

  • 10. Jun. 2023  

  • 2

U glavnom gradu Kosova Prištini danas se održala Parada ponosa kojom se promovišu prava LGBT osoba, a na ovogodišnjem događaju se pojavio i premijer Kosova Albin Kurti.

Parada se organizovala u okviru aktivnosti “Sedmica ponosa 2023”, a Kurti je sa skupa poručio da će dati maksimum kako bi Nacrt zakona i građanskom zakoniku prošao u Skupštini.

“Na sastanku koji smo imali u Vladi obećao sam aktivistima i predstavnicima organizacija da ću učestvovati u maršu, jer vjerujem u ljudska prava, vjerujem da svi treba da budu jednaki i da se svima garantuje dostojanstvo i integritet. Država i društvo moraju da ih štite. Izražavam ogorčenje zbog velikog broja zloupotreba“, rekao je on.

Maršu se pridružili i kosovski ministar zdravlja Arben Vitia, poslanici Skupštine Kosova i predsjednik općine Priština Perparim Rama.

Učesnici parade su nosili plakat na kojem je pisalo: “Volim te takvog kakav jesi”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...