POBJEDA NAD INTEROM: Manchester City je prvi put šampion Evrope!

Edin Džeko je izašao iz igre u 56. minuti, nakon što je signalizirao da ne može više. Zamijenio ga je Romelu Lukaku.

  • Sport

  • 10. Jun. 2023  10. Jun. 2023

  • 0

Manchester City je prvak Evrope! Prvi put u historiji. U velikom finalu odigranom u Istanbulu, engelski prvak je savladao Inter našeg Edina Džeke.

Manchester City je djelovao konkretnije na početku susreta, dobru šansu je sebi stvorio Bernardo Silva, ali iskosa šutirao tik pored gola Intera.

Zatim je Haaland bio u izuzetnoj šansi u 27. minuti, ali šutirao je pravo u dobro postavljenog Onanu.

Nevlja za City se javila u 35. minuti, kada se na povredu požalio De Bruyne. Ubrzo nakon toga zamijenio ga je Foden.

Italijanski tim nije mnogo pokazao u prvom poluvremenu, tek vrijedi pomenuti situaciju iz 26. minute, kada je Barella pokušao kazniti neprecizan pas golmana Edersona, ali šutirao je daleko pored gola Građana.

Edin Džeko je izašao iz igre u 56. minuti, nakon što je signalizirao da ne može više. Zamijenio ga je Romelu Lukaku.

City do pogotka stiže u 68. minuti. Strijelac je bio Rodri. Odigrali su Cityjevi nogometaši akciju po desnoj strani, Bernardo Silva ubacio je loptu u šesnaesterac, a ona se od jednog od Interovih braniča odbila na 13-14 metara od gola. Ondje ju je dočekao Rodri i udarcem iz prvog dodira zabio za vodstvo engleske ekipe.

alt

Ubrzo nakon toga Dimarco je mogao izjednačiti, ali pogodio je svog saigrača Lukakua (zamijenio Džeku) tek ispred gola Cityja.

Mogao je Foden sve dileme riješiti u 78. minuti, ali u izglednoj prilici mlako je šutirao, bio je to lak plijen za Onanu.

Kolosalnu šansu imao je Lukaku u 89. minuti, ali sa svega nekoliko metara pogodio je Edersona u nogu, piše SCsport.

Ostalo je tako 1:0 do kraja. Uz posljednji zvižduk sudije Marciniaka uslijedila je neopisiva euforija među navijačima Građana na tribinama stadiona Ataturk. Plavi dio Mančestera večeras neće spavatI.

Manchester City – Inter 1:0 (Rodri 68’)

Olimpijski stadion Ataturk u Istanbulu. Glavni sudija: Szymon Marciniak (Poljska).

MANCHESTER CITY: Ederson, Akanji, Ruben Dias, Ake, Stones (Walker), Rodri, Gundogan, Grealish, Bernardo Silva, De Bruyne (Foden), Haaland.

INTER: Onana, Darmian (D'Ambrosio), Acerbi, Dumfries (Bellanova), Dimarco, Bastoni (Gosens), Brozović, Barella, Calhanoglu (Mkhitaryan), Martinez, Džeko (Lukaku).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...