GRAĐANI OGORČENI: Neko je Bošnjacima u RS-u blokirao put, ne mogu ni do prodavnice

U ovom selu živi većinsko bošnjačko stanovništvo. Neko im je blokirao put te lokalno stanovništvo ne može ni do svojih kuća, a ni do grada.

  • Vijesti

  • 11. Jun. 2023  

  • 4

Ogorčeni su mještani mjesne zajednice Kamenica koja se nalazi na lokalitetu Pala, u bh. entitetu RS.

U ovom selu živi većinsko bošnjačko stanovništvo. Neko im je blokirao put te lokalno stanovništvo ne može ni do svojih kuća, a ni do grada.

Za sada nepoznata osoba ili više njih, dovezli su kamion sa zemljom ,istresli je na lokalni put, postavili rampu i natpis: “Pažnja, privatni posjed”, piše Crna-Hronika.

Danas je dovučen kamion tampona i istovaren na ulaz u Kamenicu, stavljena je rampa tako ko je mislio ići nek pričeka dok policija ne riješi ili neko ko je nadležan.”

U.P.Kamenica”Prj.Up.Odb.(U OSTAVCI) poštovani članovi udr.prij.komšije:smatram da mi je dužnost,sa obzirom da je vikend, ne rade institucije,obavjevjestiti sve da naš put za Kamenicu nije u funkciji.

alt

Odnosno da je moguće i nakon više od 100-tine godina korištenja trenutno blokiran u potpunosti na Kamenici. Napominjem da je većina institucija obavještena, izgleda da niko nije nadležan, sa pravom kažem da je put blokiran čim je šumarstvo izvuklo drva,(balvane) šta reci sve nam je jasno. Zar u ovoj državi može neko i put zatvoriti, (danas) zar možemo ostaviti osječene ljude na dvije strane, sve može. Što se mene tiče zamolit ću sve mještane, da budu dostojanstveni, koliko je moguće, bilo kome bude potrebno šta tu smo. Kažu što se tiče policije Paljanske, samo su tu ako treba kome kaznu napisati VJEROVATNO NISU NADLEŽNI DEBLOKIRATI PUT.

Što se mene tiče, ništa me ne IZNENAĐUJE, naše članove molim za strpljenje i razumijevanje", napisali su ogorčeno građani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...