VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI: Zatvorena birališta u Crnoj Gori, na glasanje izašlo oko 50 posto građana

Najveća izlaznost bila je na sjeveru države 51,8 posto dok je na jugu iznosila 44,7 posto.

  • Regija

  • 11. Jun. 2023  

  • 0

U Crnoj Gori danas se održavaju vanredni parlamentarni izbori, a u 20 sati zvanično su i zatvorena biračka mjesta te će se pristupiti brojanju glasova.

Prema podacima Centra za monitoring i istraživanje do 19 sati glasalo je 50,8 posto birača. Najveća izlaznost bila je na sjeveru države 51,8 posto dok je na jugu iznosila 44,7 posto. U centralnom dijelu Crne Gore izlaznost je iznosila 53,4 posto.

"Primjećujemo da je na ovim izborima prijavljen manji broj nepravilnosti u odnosu na ranije, kao i da pojedine nepravilnosti koje su bile učestale u prethodnim izbornim procesima, a koje su se odnosile na povrednu tajnosti glasanja, su ovog puta izostale", ukazao je šef pravnog odjeljenja organizacije Ognjen Mitrović.

Ovo su bili ujedno šesti parlamentarnih izbori u Crnoj Gori od 2006. godine, a pravo glasa imalo je 542.468 građana.

Na izborima je učestvovalo ukupno 15 koalicija i partija, a prvi preliminarni rezultati mogu se očekivati u 21 sat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...