IZBORI U CRNOJ GORI: Nakon 81,7 posto obrađenog uzorka, vodi PES sa 25,6 posto, koalicija oko DPS-a ima 23,7, Bošnjačka stranka 6,8 posto glasova

U parlamentu su po projekcijama trenutno zastupljeni i Albanski forum sa dva, Albanska alijansa i HGI sa po jednim poslanikom.

  • Regija

  • 11. Jun. 2023  11. Jun. 2023

  • 0

Građani Crne Gore glasali su na parlamentarnim izborima.

Biračko pravo imalo je 542.468 građana, a biračka mjesta bila su otvorena od 7 do 20 sati.

Pokret “Evropa sad” (PES) po trenutnoj projekciji ima 23 poslanika u Skupštini Crne Gore, pokazuju preliminarni podaci Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), na osnovu 72.5 posto obrađenog uzorka.

Koalicija “Zajedno” (DPS-SD-LP-DUA) trenutno ima 21 poslanika, “Za budućnost Crne Gore” 13, a koalicija “Hrabro se broji” Demokrata i GP URA 11 poslanika.

Bošnjačka stranka trenutno ima šest, a SNP i Demos tri poslanika.

U parlamentu su po projekcijama trenutno zastupljeni i Albanski forum sa dva, Albanska alijansa i HGI sa po jednim poslanikom.

Ispod cenzusa su trenutno Pravda za sve, SDP, Preokret, Narodna koalicija, Pokret za promjene i Mi možemo.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...