MONSTRUOZNE IZJAVE KOJE LEDE KRV U ŽILAMA: Ratni zločinac Dario Kordić se po rješenju, na osnovu kojeg je pušten na slobodu, sada može vratiti u zatvor!

Kako je i ko je i pod kojim uslovima pustio ratnog zločinca Daria Kordića prije cijele izdržane kazne.

  • Politika

  • 11. Jun. 2023  

  • 7

S čuđenjem, zabrinutošći, s gražanjem i nevjericom čitamo izjave presuđenog ratnog zločinca Darija Kordića da bi ponovio iste zločine, piše televizija Hayat.

Ovo ratni zločinac izjavljuje u društvu prijatelja i poznanika u razgovoru na temu ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Kako je ovo moguće? Kako je i ko je i pod kojim uslovima pustio ratnog zločinca Daria Kordića prije cijele izdržane kazne. Ratni zločinac Dario Kordić je osuđen na 25 godina zatvora. A pušten je na slobodu nakon 15 godina. Da li su oni koji su odlučili da puste ratnog zločinca Daria Kordića na slobodu prije cijele izdržane kazne pogriješili? Da li je ratni zločinac Dario Kordić potpisao i prihvatio uslov da se kaje za presuđena djela ratnog zločina i tako izašao na slobodu prije izdržane presuđene kazne od 25 godina, i tako izdržao samo 15 godina?

Postavljamo pitanje onima što su ga pustili na prijevremenu slobodu da li su to učinili uz određene uslove, i ako jesu uz koje uslove?

Da li u otpusnom Rješenju ratnom zločincu piše da ako bude navodio ili podstrekavao na ratni zločin ili veličao svoje zločine da se može vratiti u zatvor na izdržavanje kazne od još 9 godina za koju je i presuđen?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...