LUDNICA U ITALIJI: Spašavanje gola rukom se isplatilo, pogledajte kako je Verona ostala u Serie A...

U drugom poluvremenu uslijedio je pravi haos pred golom Verone.

  • Sport

  • 12. Jun. 2023  

  • 0

Ludu utakmicu odigrali su Spezia i Verona u majstorici za ostanak u najvišem rangu talijanskog prvenstva. Utakmica odigrana u Sassuolu na kraju je završila u korist Verone, koja je slavila rezultatom 3-1.

Goste je u vodstvo već u petoj minuti utakmice doveo Davide Faraoni, da bi samo deset minuta kasnije na semaforu stajalo 1-1, zahvaljujući velškom reprezentativcu Ethanu Ampaduu. ‘Gosti‘ su u stilu zaključili prvo poluvrijeme s dva brza pogotka Cyrila Ngongea, te se na poluvrijeme otišlo s ispalo se konačnih 3-1.

U drugom poluvremenu uslijedio je pravi haos pred golom Verone. Spezia je konstantno pritiskala, a plodove svojeg rada dočekali su u 68. minuti, kada je jedna duga lopta u šesnaesterac Verone završila na nogama Eldora Shomurodova, koji je postavio nogu i skrenuo loptu prema mreži. Tada se u "ukazao" strijelac prvog pogotka Davide Faraoni i rukom iščupao loptu prije nego što je završila u mreži.

Faraoni je dobio izravan crveni karton, a njegov rizik se pokazao itekako uspješnim nakon što je golman Verone Lorenzo Montipò odbranio jedanaesterac M‘Balu Nzoli.

Njegov potez pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...