„SRBI NA KOJE VI RAČUNATE GINULI SU OTIMAJUĆI TUĐU IMOVINU…“: Društvene mreže gore nakon Dodikove reakcije na sastanak u Američkoj ambasadi…

„Slobodna Bosna“ donosi samo one reakcije koje nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Vijesti

  • 14. Jun. 2023  14. Jun. 2023

  • 6

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon novo g istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

„Slobodna Bosna“ donosi samo one reakcije koje nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, Milorad Dodik je izjavio da je pitanje imovine riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i da je to za Republiku Srpsku je to završena stvar.

Na pitanje da prokomentira sastanak eksperata o državnoj imovini, koji je održan u Ambasadi SAD-a u Sarajevu, Dodik je kazao da su „sastanci samozvanih eksperata u američkoj ambasadi ili zgradi gdje je nekada bila kancelarija visokog predstavnika po pitanju imovine brutalno miješanje u unutrašnja pitanja i de fakto priznanje da je BiH kolonija“.

-Niko nije ovlastio niti tražio od američke ambasade da se bavi tim ili nekim drugim unutrašnjim pitanjem BiH, a kancelarija visokog predstavnika je obezglavljena i nelegalna, jer je mjesto visokog predstavnika i dalje upražnjeno i u međuvremenu nije ukinuto, rekao je Dodik.

-Nikakav prijedlog koji o tom pitanju dođe sa adresa koje se nepozvano i neovlašteno bave našim unutrašnjim pitanjima u Republici Srpskoj neće biti razmatran. Sporazum kojim je nastala današnja BiH pitanje imovine je riješio 1995, a u oba entiteta i distriktu Brčko sprovedena privatizacija državnog kapitala i sad se neko sjetio da pitanje imovine kao nije riješeno, rekao je Dodik.

-Možda je pitanje imovine za američkog ambasadora tek način da ubije dosadu u sarajevskoj kotlini, međutim zbog tog pitanja mi smo imali građanski rat devedesitih godina. Nije Republika Srpska izgubila više od 20.000 svojih najboljih sinova koji su branili svoje kuće i imovinu, da bi joj zemlju 30 godina nakon rata krčmili Izetbegović, Murphy ili Schmidt, kazao je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...