POGLED DESNIČARA IZ MAĐARSKE: Ne bi bilo rata u Ukrajini da je Trump ostao predsjednik

"Da je Trump pobijedio na izborima, ovaj rat ne bi izbio", rekao je Szijjarto u razgovoru za emisiju National Report na desničarskom kanalu Newsmax.

  • Evropa

  • 14. Jun. 2023  

  • 1

Rat u Ukrajini ne bi se dogodio da je Donald Trump ostao američki predsjednik, a Mađarska stoji uz njega kao "istinskog prijatelja" koji je pod napadom "liberalnog mainstreama", rekao je mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjarto u razgovoru za američki medij.

"Da je Trump pobijedio na izborima, ovaj rat ne bi izbio", rekao je Szijjarto u razgovoru za emisiju National Report na desničarskom kanalu Newsmax. Mađar je rekao da tijekom mandata republikanca nije bilo "ruskih napada protiv ikoga" te da Budimpešta na njegov potencijalni povratak u Bijelu kuću gleda kao na nadu za mir u Ukrajini.

Bivši američki predsjednik jučer se pred sudom u Miamiju izjasnio da nije kriv po optužnici da je nezakonito zadržao povjerljive dokumente nakon odlaska iz Bijele kuće, među kojima i one o nuklearnom naoružanju i o potencijalnim ranjivostima zemlje u slučaju napada.

Protiv Trumpa se vodi i kazneni postupak u saveznoj državi New York zbog navodnog plaćanja pornozvijezdi da šuti o njihovom odnosu. 

Szijjarto je u razgovoru za američki medij, koji je danas prenio na svom službenom Facebook profilu, rekao kako te optužnice nisu ništa neuobičajeno te da se ta situacija ponavlja svaki put kad neki konzervativni čelnik ima priliku preuzeti vlast, što se događa i u Europi. 

"Liberalni mainstream se ne libi koristiti razne alate, a pravosuđe je jedno od njih", kazao je Szijjarto, ministar iz konzervativne vlade koja je također često optuživana za kršenje trodiobe vlasti i netransparentnost.

Prema posljednjem izvješću Transparency Internationala, Mađarska ima najkorumpiraniji javni sektor u Europskoj uniji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...