DODIKOV JURIŠNIK SRĐAN MAZALICA HVALI SVOG VOŽDA: "RS se sve više pozicionira u međunarodnoj politici"

"Mađarska je uticajna zemlja i njen uticaj se širi. Sve je više takvih suverenističkih ideja i pokreta u različitim zemljama EU", kaže Mazalica

  • Politika

  • 27. Jan. 2024  

  • 2

Zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica poručio je da se ovaj bh. entitet "sve više pozicionira u međunarodnoj politici zahvaljujući intenzivnim kontaktima entitetskog rukovodstva sa predstavnicima ostalih zemalja".

Mazalica je ocijenio da to, između ostalog, pokazuje i posjeta ministra vanjskih poslova Mađarske Petera Sijarta Banja Luci, ali i najavljeni susreti Milorada Dodika sa predsjednicima Rusije Vladimirom Putinom, Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, kao i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

"Takvi sastanci su važni uz sva ova osporavanja RS u smislu državotvornog entiteta u okviru BiH", rekao je Mazalica i dodao da je Mađarska članica EU i da njen glas može pomoći ekonomskim i političkim interesima RS, a posebno protivljenje Mađarske eventualnim sankcijama RS.

"Mađarska je uticajna zemlja i njen uticaj se širi. Sve je više takvih suverenističkih ideja i pokreta u različitim zemljama EU. U Slovačkoj je opet pobijedio /premijer/ Robert Fico, koji je veliki prijatelj Srba i nije priznao Kosovo i opire se globalističkoj ideologiji i politikama EU koje slijede tendencije koje derogiraju posebnosti naroda", istakao je Mazalica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...