ŽARKO PUHOVSKI O VLADAVINI HDZ-a: "Imali su sreću da žive u razdoblju višegodišnjeg pokušaja samoubistva ljevice"

Puhovski ne vidi kako bi HDZ mogao izgubiti naredne parlamentarne izbore, a kaže da ne vidi ni kako bi Milanović mogao izgubiti predsjedničke.

  • Regija

  • 15. Jun. 2023  15. Jun. 2023

  • 1

Profesor filozofije i politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je više od tri decenije postojanja HDZ-a i njihovu vladavinu Hrvatskom.

“75 posto vremena su bili na vlasti. Nisu prva stranka, HSLS je bio prije njih, a prije njih je bila i Europska stranka zelenih, ali su sigurno najvažnija stranka u povijesti hrvatskog višestranačkog sustava”, kaže profesor.

“Rekao bih da im treba priznati 30 posto raznih stvari koje su napravili naprosto jer su bili na vlasti i mogli su. Ali ipak mislim da je već dio negativan. … Napravili su značajan obrat sa Sanaderom, od onog ludovanja na splitskoj rivi do europskog puta. Cijena je bila visoka u korupciji, ali je odmak postignut. Od onda se HDZ okrenuo nekoj vrsti desnog centra. Oni su krenuli ka desnom centru i time marginalizirali desnicu. Imali su nevjerojatnu sreću da žive u razdoblju višegodišnjeg pokušaja samoubojstva ljevice, oni zaista nemaju oporbu u ovom trenutku”, govori Puhovski.

Na pitanje o smjeru u kojem Plenković vodi HDZ, Puhovski za N1 kaže:

“Uspio pacificirati bivše ministre, očito mu je osnovna nit vodilja stabilnost, i to stabilnost sa mnom na čelu i to funkcionira. Može li to funkcionirati bez njega, ne vjerujem.”

Puhovski ne vidi kako bi HDZ mogao izgubiti naredne parlamentarne izbore, a kaže da ne vidi ni kako bi Milanović mogao izgubiti predsjedničke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...