BROJKE SVE GOVORE: Velike zvijezde fudbala gledaju u leđa Edinu Džeki

Matematika je neumoljiva, koliko god ga zaobilazili u diskusiji najboljih centarfora u posljednje dvije decenije, brojevi jednostavno ne lažu, što u klupskom, što u reprezentativnom fudbalu.

  • Sport

  • 17. Jun. 2023  17. Jun. 2023

  • 0

Edin Džeko (37) jedan je od najpotcjenjenijih fudbalera svoje generacije.

Uvijek u samom vrhu liste strijelaca, gdje god i s kim god igrao, a dokaz tome su brojevi.

Matematika je neumoljiva, koliko god ga zaobilazili u diskusiji najboljih centarfora u posljednje dvije decenije, brojevi jednostavno ne lažu, što u klupskom, što u reprezentativnom fudbalu.

Čisto zbog meča koji će između Portugala i Bosne i Hercegovine biti odigran večeras, fokusirajmo se na internacionalne pogotke.

Edin Džeko jedan je od najboljih napadača 21. vijekau Evropi, ujedno je i jedan od najefikasnijih, iako se najviše u tom kontekstu priča o Ronaldu,  Robertu Lewandowskom, Harryju Kaneu…

Dijamant je od 2000. godine, naime, jedan od 10 napadača koji su u reprezentativnom dresu uradili najviše, a trenutno se nalazi na petom mjestu liste strijelaca sa 64 gola.

Iza njega ostao je veliki, legendarni Zlatan Ibrahimović, koji je nedavno završio fudbalsku karijeru, ali i druge superzvijezde svjetkog fudbala poput Waynea Rooneyja, Robbieja Keana Davida Ville i Harryja Kanea. Većina njih završila je karijere, tako da će vječno “gledati u leđa” sarajevkom Dijamantu, a ispred njega su samo Ronaldo, Lewandowski, Lukaku i Klose.

Kada jednog dana odluči da se oproti od reprezentacije Bosne i Hercegovine i fudbala uopšte, Edin Džeko će morati zauzeti svoje zasluženo mjesto u drušvu elite, kao jedan od najboljih napadača u ovom stoljeću.

Edin Džeko će već večeras imati priliku da popravi svoj skor, jer reprezentacija Bosne i Hercegovine gostuje Portugalu od 20:45 na stadionu Da Luz u okviru trećeg kola kvalifikacija za EURO 2024. godine.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...