U 156 UTAKMICA: Haris Duljević nakon odlaska sa Koševa postigao svega šest golova

Duljeviću je istekao ugovor s Hansom iz Rostocka i sada je u potrazi za novim angažmanom.

  • Sport

  • 17. Jun. 2023  

  • 0

Haris Duljević (29), povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, postao je slobodan igrač, piše Faktor.

Duljeviću je istekao ugovor s Hansom iz Rostocka i sada je u potrazi za novim angažmanom.

U protekloj sezoni odigrao 18 mečeva u njemačkoj Cvajti, a upisao je dvije asistencije.

Povremeni Zmaj je u Hansi proveo protekle dvije godine, a ranije je igrao za francuski Nimes, Dynamo iz Dresdena, Sarajevo i Olimpik.

Duljević je u dresu Bordo tima postigao 11 golova, a u dresu Olimpika (iz kojeg je došao na Koševo) u listu strijelaca se upisivao šest puta.

Zanimljivo, Duljević je od 2017. godine (kada je napustio Sarajevo), pa do danas postigao ukupno svega šest golova (pet za klubove i jedan za reprezentaciju).

Treba istaći da je u tom periodu odigrao 156 utakmica.

U dresu Dynamo Dresdena je igrao od 2017. do 2019. godine, a za njemački tim je bio strijelac četiri puta (odigrao 55 mečeva).

Duljević je nakon epizode u Njemačkoj karijeru nastavio u francuskom Nimesu, gdje je u dvije godine odigrao 38 utakmica, a samo jednom se upisao u listu strijelaca.

Ofanzivac se 2021. godine vratio u Njemačku, te je potpisao za Hansu. U timu koji igra Cvajtu proveo je dvije godine, ali na 42 odigrana meča nije postigao niti jedan pogodak.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 28 puta i postigao jedan pogodak (2018. godine u Ligi nacija protiv Sjeverne Irske), dok je u U-21 selekciji na 12 nastupa postigao također jedan gol (njega je postigao prije potpisa za FK Sarajevo).

Našao se i na rezervnom spisku Faruka Hadžibegića za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje naša reprezentacija igra protiv Portugala i Luksemburga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...