OFANZIVA SVE ŽEŠĆA: Ukrajina tvrdi da je izvela 14 vazdušnih napada na položaje ruskih snaga

Ruske vlasti još nisu komentarisale ove tvrdnje.

  • Evropa

  • 18. Jun. 2023  

  • 0

Ukrajina je u nedjelju objavila da je izvela 14 vazdušnih napada na područja gdje su koncentrisane ruske snage.

"Vazdušne snage su izvele 14 vazdušnih napada tokom proteklog dana, pogodivši područja u kojima je stacionirano neprijateljsko osoblje", saopštio je ukrajinski generalštab na Facebooku, dodajući da su uništili dva protivvazdušna raketna sistema.

U saopštenju se navodi i da su ukrajinske rakete i artiljerija u proteklom danu pogodile tri kontrolne tačke, pet skladišta municije i tri artiljerijske jedinice, dodajući da su ruske snage izvele 43 vazdušna i četiri raketna napada, uz ispaljivanje salve od 51 rakete.

"Rusija koncentriše ratne napore u pravcima Limana, Bahmuta, Avdijevke i Marinke, gdje je tokom dana došlo do 26 sukoba", navodi se u saopštenju.

Generalštab je saopštio da se operativna situacija na Volinju i Polesiji nije značajnije promijenila, dok ruske snage nastavljaju da izvode odbrambene operacije u pravcu Zaporožja i Hersona.

"Ruske snage dezertiraju u Lugansku", dodaje se.

Ruske vlasti još nisu komentarisale ove tvrdnje.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je 10. juna izjavio da ukrajinska vojska poduzima "odgovarajuće kontraofanzivne i odbrambene akcije" protiv Rusije na prvoj liniji fronta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...