DOKAZ DA U BH. ENTITETU RS NEMA NOVCA: Grad Banja Luka najboljem učeniku osnovnih škola poklonio kisele krastavce

"Ko nas je kleo nije dangubio”, napisala je Melani Isović.

  • Društvo

  • 18. Jun. 2023  

  • 0

Postoji različita praksa u različitim gradovima i školama kada je u pitanju dodjela nagrade učeniku generacije u osnovnim školama.

Općenito, ova nagrada se dodjeljuje učeniku koji je postigao izuzetne rezultate u akademskom, sportskom ili umjetničkom području, kao i za njegov doprinos školi i zajednici piše Hercegovina.info

Nagrade za učenike generacije mogu biti različite, ali neki uobičajeni oblici priznanja uključuju povelju ili diplomu koja potvrđuje njegov status kao učenika generacije, zatim prigodni pokloni kao što su knjige, elektronički uređaji, sportska oprema ili drugi pokloni koji se smatraju korisnim ili značajnim za učenika.

alt

Grad Banja Luka svome učeniku generacije iz jedne od gradskih osnovnih škola, jednom od najboljih đaka u ovome gradu dodijelio je nevjerovatan poklon paket koji sadržava teglu krastavaca, promotivni materijal u obliku kape i rokovnika telekomunikacijske firme, te ulaznicu za gradski bazen Akvanu (koja je pod stečajem)

Aktivistica i novinarka iz Banje Luke, Melani Isović razgovarala je sa roditeljima djeteta koji su samo kratko komentirali: “Kiseli krastavci na ljeto, mogli staviti neki USB koji bi bio bar od neke koristi”.

Isović za Hercegovina.info ističe kako je ovakvo ponižavanje uspjeha učenika generacije upravo pokazatelj nakaradnosti obrazovnog sustava i ubijanje volje u djetetu da nastavi sa ostvarivanjem izvrsnih rezultata u obrazovanju.

“Nadam se da će ovo pametno dijete poštovati neki drugi ljudi u dalekim zemljama svijeta. I izvinjavam ti se u ime svih nas. Ko nas je kleo nije dangubio”, napisala je Melani Isović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...