NERMIN NIKŠIĆ NAJAVUJE ČISTKE: „Meni je to potpuno prirodno kao i to da dovedemo ljude koji će provoditi politiku Vlade…“

"Svi oni su svjesni kako su došli na tu poziciju i svi oni koji su realni će to tako i protumačiti", kazao je Nikšić.

  • Mini market

  • 19. Jun. 2023  

  • 4

Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a BiH imao je potrebu dodatno razjasniti neke svoje poteze i najaviti nove.

-Kada je riječ o direktorima i upravama javnih preduzeća, ima ih koji su stavili svoj mandat na raspolaganje, ima i onih sa kojima sam komunicirao čak i onih iz velikih kompanija koji kažu da su potpuno svjesni da su na politički način došli i da kad dođe do smjena neće praviti probleme. Možda i ovo što mi nismo odmah krenuli po svaku cijenu da preuzimamo te kompanije, shvataju i ti ljudi, shvataju odnose u vlasti, svi oni su svjesni kako su došli na tu poziciju i svi oni koji su realni će to tako i protumačiti.

Pokazalo se i u mom prethodnom mandatu da ne postoji aktivnost koju nakon odlaska sa pozicije premijera nisu provjeravali, ne postoji papir koji nije prošao kroz provjere tužilaštava, pa je na kraju sve završilo bez ijedne optužnice.

Prema tome, ne želim se uopće upuštati u avanturu da Vlada FBiH bilo šta uradi protuzakonito. Dakle, moramo se držati nekih uzusa, moramo se držati zakona i tu dileme neće biti. Naravno, meni je to potpuno prirodno kao i to da dovedemo ljude koji će provoditi politiku Vlade, kazao je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...