BIVŠI PREMIJER KOSOVA KRITIKOVAO KURTIJEVU VLADU: "Ostavka je spas za ekonomsku i političku stabilnost zemlje"

Hoti je podijelio podatke koji "dokazuju loše ekonomske rezultate ove vlade".

  • Regija

  • 19. Jun. 2023  

  • 0

Bivši kosovski premijer i poslanik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Avdulah Hoti kritikovao je danas Vladu Kosova na čelu sa premijerom Albinom Kurtijem zbog loših ekonomskih rezultata i tom prilikom je poručio da je "ostavka spas za ekonomsku i političku stabilnost zemlje", prenosi Nova.rs.

Hoti je podijelio podatke koji "dokazuju loše ekonomske rezultate ove vlade".

"Potrošnja na ekonomska pitanja tokom 2022. godine značajno je opala u odnosu na 2019. godinu, koja je godina prije pandemije. Ovo potkrepljuje argument da privredi Kosova nedostaje oko 500 miliona eura kapitalnih investicija, koje su proizvele negativne multiplikativne efekte na prihod i privredni rast", ocijenio je Hoti na Facebooku.

To je razlog što je privredni rast, mjeren u kvartalnim periodima, u opadanju od drugog kvartala 2021. godine, kada je ova vlada počela sa radom, istakao je Hoti.

"Ostavka je spas za ekonomsku i političku stabilnost zemlje", poručio je bivši premijer Kosova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...