JEZIVO SVJEDOČANSTVO PROFESORICE: "Suočila sam se s nekoliko pokušaja samoubistva…" (VIDEO)

Svjedočanstvo je emitirano u sklopu rasprave o mentalnom zdravlju učenika.

  • Društvo

  • 21. Jun. 2023  

  • 0

U HTV-ovoj posebnoj emisiji o školstvu "Ima li što novo?" sinoć je emitirano svjedočanstvo neimenovane profesorice koja je rekla da se suočila s nekoliko pokušaja samoubistva učenika.

Svjedočanstvo je emitirano u sklopu rasprave o mentalnom zdravlju učenika.

- Ja sam se osobno, a i na nivou škole susrela s nekoliko pokušaja samoubojstava, da krenemo od najgoreg, do rezanja, većinom djevojčice si režu ruke i noge, do toga da imam i psihička oboljenja kod roditelja, pa istovremeno dijete nije zaštićeno, koliko god je centar uključen, to jednostavno nije dovoljna skrb, do toga da djeca imaju različite napade panike, anksioznosti... Prošli tjedan smo imali tri djevojčice koje su imale napad panike istovremeno, a mi imamo jednog pedagoga koji to u jednom trenutku ne može riješiti. Djeca su preopterećena, od njih se očekuje previše, rekla je profesorica, čiji identitet nije otkriven.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...