MINISTAR SAOBRAĆAJA I VEZA RS-a POTVRDIO: "Banjalučki aerodrom poslovao u minusu od skoro 600.000 KM"

U pomoć im pristižu kolege sa beogradskog aerodroma.

  • Ekonomija

  • 21. Jun. 2023  21. Jun. 2023

  • 0

Preduzeće "Aerodromi RS" prošle godine je poslovalo sa minusom u iznosu od skoro 600.000 maraka, a istovremeno je aerodrom u Banjoj Luci zabilježio rekordan broj avionskih letova i putnika.

"Gubitak u poslovanju je posljedica značajno većih rashoda za bruto lična primanja zaposlenih koji su u odnosu na prethodnu godinu veći za 730.436 KM te povećanih rashoda po osnovu ugovora o djelu, koje nije pratilo adekvatno povećanje prihoda", navedeno je u izvještaju o poslovanju "Aerodroma RS".

Tim stručnjaka sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" do septembra će ponuditi Vladi RS program razvoja jedinog preduzeća za zračni saobraćaj u RS.

Rekao je to "Glasu Srpske" ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović koji je juče održao sastanak sa generalnim direktorom beogradskog aerodroma te njegovim stručnim timom. Sastanku je prisustvovao i premijer RS Radovan Višković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...