SADA I ZVANIČNO: Edin Džeko novi je fudbaler Fenerbahcea!

Prema ranijim informacijama, Džeko je sa Fenerbahceom potpisao ugovor do 2025. godine sa godišnjom platom od 5 milijuna eura plus bonusi.

  • Sport

  • 22. Jun. 2023  

  • 0

Edin Džeko novi je fudbaler Fenerbahcea i nakon dvije godine napušta Inter. Turski velikan biće osmi klub u karijeri bh. fudbalera.

Prema ranijim informacijama, Džeko je sa Fenerbahceom potpisao ugovor do 2025. godine sa godišnjom platom od 5 miliona eura plus bonusi.

“Pozdrav navijači Fenerbahčea, drago mi je što sam ovdje i radujem se susretu s vama”, rekao je Džeko na predstavljanju uz tradicionalan turski čaj.

Sarajlija se nija našao u novoj igračkoj šemi Simonea Inzaghija u Interu i napušta Milano poslije dvije sezone. Pored toga, postojao je interes iz Saudijske Arabije i MLS klubova u posljednjih nekoliko dana, ali je prioritet ostati igrati u Evropi.

Kapiten reprezentacije BiH je u Interu od 2021. godine. Zabilježio je 101 nastup i postigao 31 pogodak te dodao 15 asistencija.

Dijamant je u dresu milanskog tima osvojio četiri trofeja. Dva superkupa i dva kupa Italije. Sa Interom je stigao i do finala Lige prvaka, ali su poraženi od Manchester Cityja 1:0 u Istanbulu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...