WAGNEROVCI KRENULI PREMA GLAVNOM GRADU RUSIJE: Ovo su ljudi koji čuvaju Moskvu (FOTO)

"Kao rezultat pristiglih informacija, u Moskvi se provode protuterorističke mjere za jačanje sigurnosti", napisao je Sobjanin.

  • Svijet

  • 24. Jun. 2023  

  • 0

Prema najnovijim informacijama koje dolaze iz više izvora iz Rusije, snage Wagnera prošle su Voronjež i krenule prema Moskvi. Tamo bi, ako ne budu putem zaustavljene, trebale biti večeras. Britanski obavještajci u svojem najnovijem izvještaju tvrde kako su gotovo sigurni da je krajnji cilj vagnerovaca ruska prijestolnica.

Inače, gradonačelnik Sergej Sobjanin uveo je "protuterorističke mjere" u glavnom gradu Moskvi, suočen s eskalirajućim sukobom između ruske vojske i plaćenika Wagnera. Sobjanin je u subotu ujutro na svom Telegram kanalu napisao da su na ulicama već uvedene pojačane kontrole prometa. Moguća su i ograničenja masovnih događanja, dodao je.

"Kao rezultat pristiglih informacija, u Moskvi se provode protuterorističke mjere za jačanje sigurnosti", napisao je Sobjanin. Zamolio je više od 13 milionastanovnika metropole za razumijevanje. Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov također je na Telegramu napisao o pojačanim sigurnosnim mjerama. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...