VOJNI STRUČNJAK GORDAN AKRAP: "Ovo je Prigožinova borba za život, i Putin je gubitnik"

(...) najveći dobitnici su Ukrajinci i vjerojatno će se rat u Ukrajini razvijati njima u korist."

  • Evropa

  • 24. Jun. 2023  

  • 0

Ovo je pokušaj vojnog puča kojeg izvodi Jevgenij Prigožin. Jedino je pitanje 'Je li ovo dogovoreno s određenim osobama iz ruskog političkog i vojnog vrha?'. Znakovito je da su ciljano izabrana dva generala za koja se smatra da su vrlo bliska Prigožinu koji ih gura na mjesto ministra Šojgua i načelnika stožera. Vrlo su simptomatične njihove izjave i način na koji su ih dali, kazao je u Dnevniku HTV-a dr. Gordan Akrap, stručnjak za geopolitiku. 

Odgovarajući na pitanje zašto se baš sada Prigožin odlučio na pobunu Akrap je kazao kako se već dugo spekuliralo o tome da on zbog svojih nastupa na Kremaljskoj listi za osvetu zbog negiranja učinkovitosti 'ruske vojne operacije u Ukrajini i osobnih napada na vojni vrh i samog Putina.


'U svakom drugom scenariju Prigožin je - gotov"

"Sad je shvatio da se Putin neće riješiti ni ministra Šojgua ni načelnka stožera Gerasimova. Ovo je Prigožinova borba za život", kazao je.

Komentirajući navode da bi ovo moglo biti okidač za pobunu Rusa protiv Putina kazao je: "Jedini način da Prigožin može ovo preživjeti je da uspije izvući Ruse na ulice, u svakom drugom scenariju je gotov - on i njegovi bliži ljudi".  

I Putin je gubitnik, najveći dobitnici su Ukrajinci

"Osim toga ovaj je scenarij loš ii za Vladimira Putina. Jedan i drugi su gubitnici, a najveći dobitnici su Ukrajinci i vjerojatno će se rat u Ukrajini razvijati njima u korist", kazao je Akrap.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...