GRAĐANI SRBIJE OSTAJU PRI SVOJIM ZAHTJEVIMA: "Važno da se protest širi na manje sredine, tamo je najveći pritisak vlasti"

„To je posao i za celo društvo…"

  • Regija

  • 24. Jun. 2023  24. Jun. 2023

  • 0

Lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je večeras na protestu "Srbija protiv nasilja" da građani i organizatori tih okupljanja ostaju pri zahtjevima i istakao značaj širenja protesta na manje sredine u Srbiji.

Jovanović je na osmom protestu u Beogradu rekao agenciji Beta da je tokom dana bilo organizovano najmanje 10 okupljanja širom Srbije i dodao da se on nada da će ih biti i 20.

„To su sve manje sredine. Ideja jeste da se ohrabre ljudi tamo gde je pritisak vlasti najveći“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rIječima, to je borba na duže staze, jer kako je naveo, niko nije ni očekivao da će vlasti odmah ispuniti zahtJeve protesta.

OcIjenio je i da će sve što radi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dovesti do toga da se vlast sruši i da će tome doprinijeti i pritisak sa ulice i opozicije kroz institucije.

„To je posao i za celo društvo… I to zahteva jedan širok front. Ja se zalažem za to da se formira jedan pokret koji bi se mogao zvati ‘Sloboda’ ili drugačije, koji bi okupio i građane i stranke i javne ličnosti i nevladine organizacije i sve koji šetaju nedeljama po Beogradu“, rekao je Jovanović, prenosi Nova.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...