ALBIN KURTI OBJAVIO DOKAZE: „Pronađena velika količina naoružanja ukazuje na razmjere planirane akcije i spriječenih posljedica“

„Srbija jasno pozicionirana za eskalaciju situacije“, kazao je on.

  • Regija

  • 25. Jun. 2023  

  • 4

„U Zvečanu je spriječen teroristički napad“, poručuje kosovski premijer Albin Kurti, dodavši da zasluge za to ima i Kosovska obavještajna agencija.

„Srbija jasno pozicionirana za eskalaciju situacije. Panorama ove terorističke organizacije je jasna: automobili beogradskih registarskih oznaka, vlasništvo državne željeznice Srbije, pronađeno oružje je proizvedeno u Srbiji, uključujući i ručne bombe proizvedene 2021. godine, koje su korištene u napadu u Zvečanu 29. maja 2023. na vojnike KFOR-a“, naveo je Kurti.

-U automobilu su pronađeni prsluci sa natpisima ruskih i srpskih jedinica i logom i identifikacionim oznakama organizacije ‘Sjeverna Brigada’.

„Pronađena velika količina naoružanja ukazuje na razmjere planirane akcije i spriječenih posljedica“, poručio je Kurti.

„Srbija jasno pozicionirana za eskalaciju situacije“, kazao je on.

„Pored agresije koju je Srbija preduzela na Republiku Kosovo kidnapovanjem tri službenika Kosovske policije na našoj teritoriji 14. juna 2023. godine, borbe protiv pravnog i ustavnog poretka Republike Kosovo, napravila je korak dalje organizovanjem terorističkih napada“, naveo je Kurti na Facebooku.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...