DRAMA U SUSJEDSTVU: Majka beogradskog dječaka-ubice pokušala pobjeći iz zemlje, nije bila sama…

U trenutku ubistava još nije napunio 14 godina, što je zakonska starosna granica od koje maloljetnik postaje kazneno odgovoran.

  • Hronika

  • 25. Jun. 2023  

  • 1

Majka 13-godišnjeg dječaka ubice, koji je lišio života devet svojih vršnjaka i čuvara škole "Vladimir Ribnikar", pokušala je pobjeći iz Srbije sa svojom kćeri. M.K. je uhvaćena na graničnom prijelazu Prohor Pčinjski koji se nalazi na jugu Srbije, odmah do granice sa Sjevernom Makedonijom.

Ako se dokaže da je majka zanemarila svoje roditeljske dužnosti, prijeti joj zatvorska kazna do tri godine, piše Blic.rs.

Majka je opisala svoga sina kao boležljivog i pametnog. Istaknula je kako joj ništa nije ukazivalo na to da bi mogao učiniti takav užasni čin.

Tokom istrage je svog sina opisala kao dijete sa širokim interesima. Nije bio impulzivan ni energičan, bio je radoznao i volio je zagrljaje. Tokom posljednjih je godina nezadovoljstvo pokazivao plačem, a bio je bliži s majkom nego s ocem.

Od rođenja je o djeci brinula i dadilja, koja se nikad nije požalila na njega.

Učenik sedmog razreda iz očevog je pištolja ubio osmero kolega i zaštitara u školi. Teško je ranio šestero učenika i profesoricu povijesti.

U trenutku ubistava još nije napunio 14 godina, što je zakonska starosna granica od koje maloljetnik postaje kazneno odgovoran.

Nakon masakra u školi borbu za život izgubila je i jedna od ranjenih djevojčica. Ona je deseta žrtva 13-godišnjakova krvavog pohoda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...