SPEKTAKULARAN USPJEH: Nedžad Husić osvojio srebrnu medalju u taekwondou na Evropskim igrama u Poljskoj

Husić je u finalu izgubio od Zuraba Kintsurashvilija iz Gruzije

  • Sport

  • 25. Jun. 2023  

  • 0

Najbolji bh. taekwondoista Nedžad Husić (21) osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 74 kilograma na Evropskim igrama u Krakow Malopalski u Poljskoj.

Husić je u finalu izgubio od Zuraba Kintsurashvilija iz Gruzije, ali je ipak osvojio prvu medalju za bh. taekwondo na Evropskim igrama ikada. 

Gruzijac je od početka bio bolji borac te je u prvoj rundi brzo došao do prednosti od 6:0. Iako je Husić pokušavao da ga ugrozi, Kintsurashvili je izdržao do kraja i poveo nakon 8:5 u prvoj rundi.

Daleko opreznije bilo je u drugoj rundi u kojoj je Husić većinom dominirao. Posljednjih pola minute kao da su oba borca čekala kraj, a onda je Gruzijac eksplodirao u posljednjih nekoliko sekundi i spektakularnim preokretom (5:2) osvojio zlatnu medalju.

Naš takmičar je ranije danas oduševio i u polufinalu kada je deklasirao aktuelnog svjetskog prvaka Marka Golubića iz Hrvatske.

U prvom kolu Hudić je izbacio Bugarina Kaloyana Bineva rezultatom 2:0, a identičnim rezultatom u četvrtfinalu bio je bolji od Belgijanca Badra Achaba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...