VELIKI JUBILEJ BIVŠEG ZMAJA: Asmir Begović branio 500. utakmicu u karijeri

Čuvar mreže Queens Park Rangersa branio je u gostujućoj pobjedi svog tima protiv Blackburna, a to mu je bio 500. meč u karijeri.

  • Sport

  • 04. Feb. 2024  

  • 0

Bivši golman Zmajeva Asmir Begović stajao je jubilarni 500. put među stativama.

Čuvar mreže Queens Park Rangersa branio je u gostujućoj pobjedi svog tima protiv Blackburna, a to mu je bio 500. meč u karijeri. Naš golman dosad je branio za 14 klubova i reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Begović je za Stoke City branio 173 meča, za Bournemouth 122, za Chelsea 33, QPR 31, Portsmouth i Qarabag po 17, Yeovil 16, Everton 10, Ipswich šest, Macclesfield četiri, Stoke U21 tri, La Louviere dva, Milan dva, Portsmouth U21 jedan susret... Dres reprezentacije BiH 36-godišnji golman nosio je 63 puta. On je u sezoni 2016/17. s Chelseajem bio prvak Engleske, u sezoni 2019/20 titulom prvaka okitio se s Qarabagom u Azerbejdžanu, a davne 2008. je s Portsmouthom bio pobjednik FA Cupa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...