KANTONALNI SUD U SARAJEVU: Arminu Berberoviću još dva mjeseca pritvora

Pritvor je Berberoviću produžen zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

  • Hronika

  • 26. Jun. 2023  

  • 0

Kantonalni sud u Sarajevu donio je odluku kojom je prihvaćen prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, te je za još dva mjeseca produžio pritvor Arminu Berberoviću, osumnjičenom za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i ugrožavanje javnog prometa.

On je prije mjesec skrivio saobraćajnu nesreću u sarajevskom naselju Marijin Dvor prilikom koje je na mjestu poginula mlada doktorica Azra Spahić, dok su dvije njene prijateljice teško povrijeđene.

Prije nekoliko dana, nakon skoro mjesec borbe za život u KCUS-u, preminula je i druga povrijeđena djevojka, također mlada doktorica Alma Suljić.

Pritvor je Berberoviću produžen zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Ova tragična saobraćajna nesreća dogodila se 26. maja, oko 23.30 sati, a Berberović je uhapšen istu noć.

Utvrđeno mu je prisustvo alkohola u krvi, te je vozio bez vozačke dozvole.

(Faktor)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...