IZJASNIO SE DA NIJE KRIV: Počinje suđenje Arminu Berberoviću koji je usmrtio dvije mlade doktorice u centru Sarajeva

Berberović je krajem maja skrivio saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt dvije i povređivanje još jedne osobe.

  • Hronika

  • 22. Jan. 2024  

  • 0

Pred sudskim vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu danas, 22. januara počinje glavni pretres u predmetu koji se vodi protiv Armina Berberovića koji je optužen da je skrivio tešku saobraćajnu nesreću 26. maja 2023. godine u Sarajevu, u kojoj su poginule mlade doktorice Azra Spahić i Alma Suljić.

Berberović se na ročištu za izjašnjenje o krivici izjasnio da nije kriv, a današnjim ročištem koje je zakazano za 10 sati počet će glavni pretres sa iznošenjem dokaza i svjedočenjima.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu polovinom novembra potvrdio je optužnicu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva koju je podiglo protiv Berberovića, a kojom ga tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa.

Berberović je krajem maja skrivio saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt dvije i povređivanje još jedne osobe.

Podsjetimo, Berberović je na pješačkom prelazu u naselju Marijin-Dvor naletio na tri pješakinje, usmrtivši jednu od njih - Azru Spahić, mladu doktoricu na mjestu, a teško povrijedivši njenu prijateljicu Almu Suljić, koja je nakon skoro mjesec borbe za život, nažalost preminula. Njihova treća prijateljica E. S. zadobila je lakše povrede.

Istragom je utvrđeno da je Berberović upravljao vozilom bez vozačke dozvole, te pod dejstvom alkohola.

Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u prometu na putevima, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede, navode iz Tužilaštva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...