VLADIMIR PUTIN "OTKRIO TAJNU": Rusija je u potpunosti finansirala Wagner

Putin se ranije danas obratio sigurnosnim snagama u zemlji te rekao da su “praktično zaustavili građanski rat” tokom vikenda.

  • Svijet

  • 27. Jun. 2023  

  • 1

Plaćeničku grupu u potpunosti je finansirala ruska država, koja je na nju potrošila 86 milijardi rubalja (oko 1 milijardu dolara) između maja 2022. i maja 2023. godine, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin, kako prenosi Guardian.

Osim toga, vođa Wagnera Jevgenij Prigožin, koji je predvodio kratku pobunu grupe prošle subote, skoro isto toliko je zaradio u istom periodu od svog posla s hranom i ugostiteljstvom, rekao je Putin na sastanku sa snagama sigurnosti.

Putin se ranije danas obratio sigurnosnim snagama u zemlji te rekao da su “praktično zaustavili građanski rat” tokom vikenda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...