I DIJAMANT JE ODBIO BOGATSTVO: Otkriveno ime kluba koji je Džeki nudio basnoslovnu platu

Džeko je Fenerov dres obukao nakon dvije sezone provedene u Interu, a sa turskim timom potpisao je dvogodišnji ugovor.

  • Sport

  • 27. Jun. 2023  27. Jun. 2023

  • 1

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko prošle sedmice i zvanično je postao član turskog velikana Fenerbahcea.

Džeko je Fenerov dres obukao nakon dvije sezone provedene u Interu, a sa turskim timom potpisao je dvogodišnji ugovor.

Ipak, i pored poznih igračkih godina, interesovanje za jednim od najboljih bh. fudbalera ikada nije manjkalo.

Dijamant je dobio brojne ponude, ali se na kraju ipak odlučio za onu Fenerbahcea koji ga je dočekao na sjajan način.

Jedna od ponuda stigla je i iz Saudijske Arabije, koja je trenutno hit i izdvaja ogromne cifre za dovođenje fudbalera, mahom onih u poznim igračkim godinama.

Turski “Fanatik” prenosi kako je saudijski Al Ain Džeki ponudio dvogodišnji ugovor vrijedan 17.5 miliona eura po sezoni, ali je to 37-godišnji Sarajlija odbio bez mnogo razmišljanja.

Želio je smiraj karijere dočekati u Istanbulu, zajedno sa porodicom, a potpisao je na dvije sezone, ugovor vrijedan 9 miliona eura uz razne bonuse.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...