POČELO SUĐENJE KEVINU SPACEYJU: Slavni glumac optužen za seksualno zlostavljanje četvorice muškaraca

Dvostruki dobitnik Oscara odbacio je sve optužbe

  • Show

  • 28. Jun. 2023  

  • 1

Oskarovac Kevin Spacey stigao je u srijedu na londonski sud na početak četverosedmičnog suđenja za desetak optužbi za seksualne prijestupe.

Holivudski glumac (63) poriče optužbe o prijestupima počinjenim protiv četvorice muškaraca koji su se navodno dogodili između 2001. i 2013. godine.

Porotnici će saslušati optužbe protiv Spaceyja na londonskom Kraljevskom sudu u Southwarku.

Glumac se u januaru izjasnio nevinim po tri tačke optužnice za nedoličan napad, tri tačke za seksualni napad i jednu tačku za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka.

Dvostruki dobitnik Oscara prethodno je odbacio četiri optužbe za seksualni napad i jednu za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka.

Spacey ima dom u Waterloou u južnom Londonu, ali živi i u SAD-u, gdje ima porodicu. Glumac je trenutno na bezuvjetnoj jamčevini.

U prvom sudskom saslušanju na Prekršajnom sudu u Westminsteru u junu Spaceyjev advokat Patrick Gibbs QC rekao je da njegov klijent “odlučno negira bilo kakav kriminal u ovom slučaju”. Gibbs je rekao da se optuženik vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi dokazao svoju nevinost i nastavio sa životom.

Poznat je po ulogama u filmovima Vrtlog života i Privedite osumnjičene, koji su mu donijeli Oscare za najboljeg glumca i najboljeg sporednog glumca, a bio je i umjetnički direktor kazališta Old Vic u Londonu između 2004. i 2015. godine. Spacey, nekoć jedna od najvećih holivudskih zvijezda, uglavnom je nestao iz javnosti otkako je prije šest godina optužen za nedolično seksualno ponašanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...