ČLANICA VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA: "Dodik je primitivac, on zna da mu se približava kraj vladavine"

"A taj uvaženi gospodin koga Dodik pokušava uvrijediti pogrdnim nazivom će donijeti odluke zbog kojih Dodik ovako i sikče", kazala je Zejnullahu.

  • Mini market

  • 28. Jun. 2023  

  • 0

Predsjednik RS Milorad Dodik u utorak, 28. juna napao je Ustavni sud BiH izgovorivši arsenal šovinističkih uvreda na račun sudaca zbog njihove nacionalne pripadnosti.

Ustavni sud BiH ima devet sudaca od kojih četvero imenuje parlament Federacije, a dvoje Narodna skupština RS. Tri inozemna suca imenuje predsjednik Europskog suda za ljudska prava, a trenutačno su na tim pozicijama državljani Švicarske, Njemačke i Albanije.

"Ne može nama jedan Albanac, šiptar, govoriti što možemo, a što ne možemo", izjavio je s parlamentarne govornice Dodik.

Članica Vijeća nacionalnih manjina Federacije BiH i članica Upravnog odbora Zajednice Albanaca u BiH Džemina Zejnullahu komentarisala je ovu izjavu za portal Radiosarajevo.ba.

"Nisam znala da dotični zna albanski jezik!? Na albanskom shqiptarë znaci Albanac...realno svi smo razumjeli kao se već decenijama taj naziv koristi da bi se uvrijedili albanci. Počeli su da vrše podjelu!!! Albanac iz Albanije, a šiptar sa Kosova! To kod nas Albanaca ne postoji. MI SMO ALBANCI BEZ OBZIRA SA KOJEG TERITORIJA DOLAZIMO. Šta reći za dotičnog...osim da je jedan primitivac koji je napokon svjestan da mu se približava kraj vladavine, a taj uvaženi gospodin koga Dodik pokušava uvrijediti pogrdnim nazivom će donijeti odluke zbog kojih Dodik ovako i sikče", kazala je Zejnullahu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...