OTVORENA ISTRAGA PROTIV POLICAJCA U FRANCUSKOJ: Zagalamio "sasuću ti metak u glavu", pa ubio tinejdžera

U nekoliko francuskih gradova juče su ponovo izbili protesti zbog brutalnosti policije, i tom prilikom uhapšeno je 150 osoba, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

  • Evropa

  • 29. Jun. 2023  

  • 0

Francusko tužilaštvo je danas saopštilo da je policajac koji je u utorak ubio 17-godišnjaka u predgrađu Pariza pod formalnom istragom.

Iz tužilaštva su dodali da, na osnovu saznanja policije i analize video-snimaka, "nisu ispunjeni zakonski uslovi za upotrebu oružja", prenosi BFM TV.

U nekoliko francuskih gradova juče su ponovo izbili protesti zbog brutalnosti policije, i tom prilikom uhapšeno je 150 osoba, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

On je dodao da su demonstranti napali gradske skupštine, škole i policijske stanice.
Iz francuskog ministarstva unutrašnjih poslova ranije je saopšteno da su tokom nereda lakše povrijeđena 24 policajca, kao i da su demonstranti zapalili oko 40 automobila.

U utorak ujutru, policajac je ubio 17-godišnjaka tokom provjere u Nanteru, predgrađu u zapadnom delu Pariza, zbog toga što je mladić odbio da zaustavi svoj automobil. Francuski predsjednik Emmanuel Macron je izjavio da su neopravdani napadi na institucije, kao i da u narednih nekoliko sati mora da dođe do smirivanja situacije.

Međutim, u pariškom predgrađu Nanteru danas će biti održana komemorativna šetnja za ubijenog mladića, a poziv na okupljanje ispred zgrade lokalne uprave uputila je, preko TikToka, majka ubijenog Nahela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...