ZNAKOVITA PORUKA IZ EUFOR-a: "Konstantno motrimo situaciju, stopostotno smo privrženi BiH"

Na osnovu našeg mandata, EUFOR surađuje sa svim organizacijama u BiH i održava sigurno i stabilno okruženje - navode

  • Vijesti

  • 30. Jun. 2023  

  • 3

Odluku Narodne skupštine NSRS o neprovođenju odluka visokog predstavnika na području tog entiteta, a nakon toga i o neobjavljivanju i neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, predstavnici Trojke su ocijenili kao grubo kršenje Ustava Bosne i Hercegovine, Dejtonskog mirovnog sporazuma i otvoreni udar na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

TV N1 je pitala EUFOR za komentar o dešavanjima u NSRS te da li su poduzeli neke mjere za povećanje sigurnosti u BiH.

“EUFOR konstatno motri situaciju na terenu skupa sa našim BiH partnerima. Na osnovu našeg mandata, EUFOR surađuje sa svim organizacijama u BiH i održava sigurno i stabilno okruženje. EUFOR je privržen u stopostotnosti Bosni i Hercegovini, GK EUFOR -a ne daje saopćenja niti komentira o političkoj situaciji u BiH”, naveli su iz EUFOR-a u odgovoru za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...